PERKHIDMATAN SEWA RUMAH DAN SEWA BILIK SECARA HARIAN DAN BULANAN . DI BATU RAKIT, PADANG NENAS, GONG BADAK DAN TOK JEMBAL Sila Klik di sini untuk menempah homestay, GOOGLE MAPS, Tips Membuka Homestay, PERMOHONAN DISKAUN, Album Kenangan

Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa dan juga kereta bersama pemandu jika anda datang dengan kapal terbang.

Kami juga masih memerlukan rumah untuk dibuat homestay / rumah sewa / atau rumah untuk diuruskan pohon call 0199677400 untuk rundingan.

Homestay di Pulau Redang

Homestay di Pulau Redang

Wednesday, September 29, 2010

Aktiviti

Terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dilaksanakan apabila menginap di Batu Rakit Homestay. Antaranya berbasikal mengelilingi kawasan perkampungan, bersantai bersama keluarga di tepian pantai sambil menikmati makanan tersohor Terengganu seperti keropok dan ikan celup tepung, melawat persekitaran Kuala Terengganu dan  menaiki bot penambang untuk ke Kuala Terengganu.Bagi mereka yang suka menikmati keindahan alam semulajadi bolehlah memandu ke arah utara di mana terdapatnya pantai peranginan Merang, Pantai Rhu Sepuluh dan Mangkuk. Keindahan  pantai yang masih dalam bentuk semulajadi tanpa pembangunan melampau sungguh mengasyikkan dan meningalkan kenangan di Terengganu. Di sepanjang jalan berkenaan juga terdapat deretan kedai keropok yang  boleh dijadikan cederahati kepada sanak saudara dan rakan-rakan.